بسیاری از مشکلات ستون فقرات با کمک گرفتن از ورزش بهبود پیدا می کنند. این روزها، مشکلات و بیماری‌های مربوط به ستون فقرات، از شایع‌ترین مشکلات رایج در دنیاست و در کشور ما نیز به علت مشکلات زمینه‌ای مختلف از جمله سبک غلط زندگی، بیماری‌های مربوط به این عضو از بدن رایج است.

کمردرد و گردن‌درد؛ شایع‌ترین علت مراجعه به پزشک

یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین بیماری ستون فقرات، درد در ناحیه کمر و گردن است. این روزها بیشترین علت مراجعه مردم به پزشک به دلیل کمردرد است. معمولا اکثر این دردها از نوع مکانیکال بوده و بدون درگیری ریشه‌های عصبی تظاهر پیدا می‌کند و می‌توان گفت، عامل موثر در بروز این دردها، ناشی از ضعف عضلات نگه‌دارنده ستون فقرات به دلیل عدم تحرک و فعالیت بدنی و عادت به قرارگیری وضعیت بدنی نامناسب هنگام کار و استراحت است. با این حال توجه به وضعیت قرارگیری مناسب بدن و داشتن تحرک کافی در طول روز و ورزش، می‌تواند نقش بسیار کمک‌کننده‌ای در پیشگیری و درمان دردهای ستون فقرات داشته باشد.

علاوه بر این، ستون مهره ممکن است به مشکلات دیگری مانند خشکی و کاهش انعطاف‌پذیری و یا تغییر شکل یا آسیب‌های ناشی از ضربه مبتلا شود. درحقیقت بخش دیگر از بیماری‌های ستون فقرات مربوط به آسیب به ستون فقرات و بروز دیسک بین‌مهره‌ای است که به مرور زمان و به علت فشار نامناسب و افزاینده در ناحیه دیسک ایجاد می‌شود و در پی آن، خشکی دیسک و درنهایت بیرون‌زدگی، فتق و پارگی دیسک کمر رخ می‌دهد. بروز این مشکلات می‌تواند هم بر روی طناب نخاعی و هم ریشه‌های عصبی که منتهی به اندام تحتانی می‌شود، فشار وارد کرده و منجر به ایجاد دردهایی در ناحیه شانه‌ها، دست و پاها شود. هرچند آسیب به ستون فقرات و دیسک بین‌مهره‌ای، بخش کمتری از بیماری‌های ستون فقرات را تشکیل می‌دهند ولی در پیشگیری و درمان این بیماری‌ها نیز ورزش می‌تواند نقش موثری ایفا کند.

التهاب و عفونت در ستون فقرات

وجود تومورها، التهاب و عفونت در ناحیه ستون فقرات از دیگر بیماری‌ها و مشکلات ناشایعی است که ممکن است در ستون فقرات دیده می‌شود. در سالمندان به خصوص زنان، بروز پوکی استخوان در ناحیه مهره‌ها و شکستگی‌های پاتولوژیک ناشی از آن می‌تواند منجر به دردهای ستون فقرات شود. درواقع این مساله یکی از علت‌های درد در ناحیه ستون فقرات بانوان مسن است.

وجود ناهنجاری‌های راستای قامتی در ستون فقرات مثل گودی بیش از حد کمر، قوز پشت و سر به جلو بودن و پوزیشن‌های نامناسب در راستای ستون فقرات هم از دیگر مواردی است که می‌تواند منجر به دردهای مزمن در مهره‌ها و اطراف مهره شود. از این رو در ارزیابی مشکلات ستون فقرات حتما باید این مساله نیزمدنظر قرار بگیرد.

مشکلات مادرزادی

بخش دیگر بیماری‌های ستون فقرات به بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی اختصاص دارد. وجود ضایعات در مهره‌ها و دیسک‌ها به طور مادرزادی می‌تواند مشکلاتی ایجاد می‌کند که معروف‌ترین نوع آن، اسپوندیلیت آنکیلوزان است که هرچند شایع نیست ولی می‌تواند یکی از علت‌های بیماری‌های ستون فقرات باشد.

چه باید کرد؟

آنچه که در پیشگیری و درمان بیماری های ستون فقرات اهمیت خاصی دارد، اصلاح ضعف عضلات نگه‌دارنده ستون فقرات است که این امر، نیازمند به یک برنامه تمرینی منظم و پیش رونده است تا بتوان با ورزش‌های خاص، ثبات و استحکام لازم را برای ستون فقرات فراهم کرد.

شما میتوانید با مرجعه به مقاله های مربوط به تمارین ویلیامز و مکنزی در همین سایت آموزشی دکتر داوود محمودی با نحوه انجام و نقش درمانی این ورزشها آشنا شوید.

 

امروزه مدرن ترین، پیشرفته ترین و جدید ترین روشهای درمانی روز دنیا، همچنین بهترین و مناسب ترین تکنیک های عمل های بسته و کم تهاجمی جهت مشکلات درد کمر، دیسک و سیاتیک توسط دکتر داوود محمودی جراح مغزواعصاب و ستون فقرات در ایران و جهت همه بیماران داخل و خارج کشور ارایه میشود.

 حتما قبل از اقدام به جراحی باز با ایشان مشورت کنید.

شاید شما هم مثل هزاران بیمار دیگر ایشان، بدون انجام جراحی باز، درمان شوید!

 

 

به اشتراک بگذارید :
تماس سریع