پارگی دیسک کمر

 

 

پارگی دیسک کمر عارضه ای است که می تواند در هر نقطه از ستون فقرات ایجاد شود؛ اما مشاهدات نشان داده است این عارضه بیشتر در قسمت پایینی کمر اتفاق می‌افتد، اگرچه در قسمتی از ناحیه گردن نیز یک محل مشترک برای پارگی دیسک ، وجود دارد. پارگی دیسک کمر ،  فتق دیسک هم نامیده می شود. پارگی دیسک کمر نوعی بیماری است که بر اثر آن ، یکی از دیسک های ستون فقرات در دیواره خود شکاف ایجاد کرده و مواد داخلی آن به داخل کانال نخاعی منتقل می شود. این امر می تواند در صورت جابجایی و فشار روی نخاع یا یک ریشه عصبی، موجب درد و سایر اختلالات و نشانه ها شود.

دیسک ها که بین مهره های ستون فقرات قرار گرفته اند باعث آسان شدن حرکت و خم و راست شدن فرد  شده و از ستون فقرات محافظت می کنند. این دیسک ها، از یک لایه بیرونی سخت به نام حلقه، ساخته شده اند و ماده داخلی آن ها، نرم و با حالتی مایع است که، به عنوان “هسته” نامیده می شود و به عنوان کمک  کننده های جذبی و محافظتی، از ستون فقرات عمل می کنند.

هنگامی که این دیسک ها آسیب می بینند، عواقب آن می تواند دردناک و طولانی مدت باشد. اغلب مشکلات مربوط به دیسک های بین مهره ای، می تواند منجر به مشکلات دیگری در ستون فقرات شود، زیرا ستون فقرات بسیار آسیب پذیر بوده و ساختار خود  را زود از دست می دهد.

پارگی دیسک کمر یعنی چه؟

پارگی دیسک کمر، مربوط به مشکل مخزن لاستیکی (دیسک) بین استخوان های فقرات (مهره ها) است که به محل ستون فقرات شما بستگی دارد. دیسک ستون فقرات مانند ژله است، با  هسته ای نرمتر. گاهی اوقات، به عنوان دیسک تضعیف شده یا دیسک شکسته هم نامیده می شود.

پارگی دیسک ممکن است اعصاب نخاعی نزدیک را تحریک کند و در نتیجه درد، بی حسی یا ضعف در یک دست یا پا، ایجاد شود. از سوی دیگر، در بسیاری از افراد، علائم ناشی از فتق دیسک واضح وجود ندارد.

عواملی که خطر ابتلا به  پارگی دیسک کمر را افزایش می دهند عبارتند از:

وزن : وزن بیش از حد بدن باعث ایجاد استرس اضافی در دیسک های پشتی شما می شود.

شغل : افرادی که مشاغل  سخت را دارند، خطر ابتلا به مشکلات  کمر نیز در آن ها مشاهده می شود. بلند شدن، تکان دادن،

فشار دادن، خم شدن به سمت جلو و چرخاندن نیز ممکن است خطر ابتلا به فتق دیسک را افزایش دهد.

علائم پارگی دیسک کمر

گاهی اوقات ممکن است با وجود پارگی دیسک کمر، علائم زیادی مشاهده نشود. با این حال، اگر فشرده سازی عصبی یا تحریک ناشی از پارگی دیسک وجود داشته باشد، علائم زیر ممکن است مشاهده شود:

  •     درد موضعی
  •     درد و یا سوزش در مسیر عصب
  •     ضعف عضلانی
  •     عدم توانایی در حرکت

علل پارگی دیسک کمر

پارگی دیسک می تواند در هر نقطه از ستون فقرات ایجاد شود؛ اما بیشتر در ستون فقرات کمری (پایین تر) ایجاد می شوند، اگرچه در قسمتی از ناحیه گردن نیز امکان پارگی دیسک ، وجود دارد.

دیسک ها، نرم هستند، اما قوی بوده و از بافتی همبند ساخته شده اند و به عنوان کمک کننده های جذبی در مقابل فشار بر روی گردن و پشت، عمل می کنند.

فشرده شدن دیسک ها می تواند باعث تشکیل ترک های کوچک در دیواره بیرونی شود و فشار ناشی از مهره های اطراف، می تواند منجر به ایجاد فشار در هسته دیسک و به نوعی پری دردیسک شود.

به طور معمول، پارگی نیز ممکن است ناشی از آسیب ناگهانی، مانند ضربه باشد. افرادی که  دارای مشاغل سخت و طولانی مدت بوده و به طور مرتب اجسام سنگین بلند می کنند ، نیز مستعد پارگی دیسک هستند.

برخی عناصر هم ممکن است سبب تحریک و در نتیجه پارگی دیسک شوند ،از جمله:

آسیب ناگهانی، تروما یا حادثه، مانند آنچه که ممکن است در یک تصادف اتومبیل رخ دهد، ورزش سنگین، سقوط سخت یا ضربه به پشت با حرکات مکرر، حرکات نامناسب یا بلند کردن اجسام سنگین ، رانندگی یا نشستن طولانی، چاقی یا اضافه وزن، عدم تمرین یا فعالیت های منظم، سوء تغذیه، سیگار کشیدن و استفاده بیش از حد الکل، جنسیت (مردان بین ۳۰ تا ۵۰ سال به شدت مستعد ابتلا به دیسک های فتق دردناک هستند، تاریخچه خانوادگی، ژنتیک و ناهنجاری های ستون فقرات مادرزادی.

آیا آسیب دیسک کمر ترمیم می شود؟

همه افراد از طریق مراقبت شخصی، مراقبت حرفه ای و درمان های پیشرفته، قادر به ایجاد راه حل های مناسب و رفع و ترمیم دیسک های آسیب دیده و سایر مشکلات دردناکی هستند که که در ستون فقرات ایجاد می شود. اگر در معرض علائم دیسک هستید، حتما با کلینیک دکتر محمودی تماس بگیرید. او قادر خواهد بود علت درد و بهترین درمان های ممکن را تعیین کند.

هنگام تشخیص پارگی دیسک، ارائه کننده مراقبت های بهداشتی شما، احتمالا یک امتحان فیزیکی را انجام می دهد و ممکن است برای تایید و تشخیص، ازاشعه ایکس، سی تی اسکن یا MRI یا نوار عصب-عضله استفاده کند.

گزینه های درمان محافظه کارانه می تواند شامل داروها، فیزیوتراپی و تغییر سبک زندگی باشد.

برخی از بیماران ممکن است نیاز بیشتری به درمان های محافظه کارانه برای تسکین علائم خود داشته باشند؛ به عنوان یک جایگزین امن و موثر برای عمل جراحی، روش های سرپایی برای  ترمیم و درمان پارگی دیسک، استفاده می شود.

ورزش درمانی

با آماده سازی بدن به روش های استراتژیک، پزشکان اغلب می توانند میزان درد و التهاب بیمار را به  میزان زیادی کاهش دهند.

فیزیوتراپی

علاوه بر این، فیزیوتراپی می تواند عضلاتی را که از ستون فقرات پشتیبانی می کنند، تقویت کند. پس از درمان جراحی هدفمند، بسیاری ازمشکلات دیسک برطرف می شود.

دارو

داروهای ضد التهابی و تسکین دهنده درد می تواند از ناراحتی  مربوط به آسیب دیسک، جلوگیری کنند، به این ترتیب بیماران می توانند راحت تربهبود یابند. همچنین ، استفاده از تزریق های موضعی، تکنولوژی فرا صوت و حتی تحریک الکتریکی برای به حداکثر رساندن تاثیر این داروها، متداول است.

درمان های گرمایشی و خنک کننده

با گرم کردن و خنک کردن بدن به روش های استراتژیک قادر به تنظیم گردش خون و روند طبیعی بهبود بدن هستید.

اصلاح شیوه زندگی: با استفاده از وسایلی (مانند کفش های طبی مناسب)، اجتناب از قرار گیری در موقعیت های سخت و تنظیمات جزئی دیگر، می توانید را به شدت کاهش دهید.

درمان پارگی دیسک کمر با لیزر

درمان از طریق لیزربسیارمفید است و میزان خطرپذیری آن کم است. در واقع، استفاده از لیزر، برای برخی از بیماری ها و مناطق خاصی از بدن بسیار مفید هستند.

حقیقت این است که در اکثر موارد ، می توان از جراحی بسته ستون فقرات به صورت کم تهاجمی یا MISS، استفاده کرد که پیشرفته ترین روش همان PLDD است.

 

امروزه مدرن ترین، پیشرفته ترین و جدید ترین روشهای درمانی روز دنیا، همچنین بهترین و مناسب ترین تکنیک های عمل های بسته و کم تهاجمی جهت مشکلات درد کمر، دیسک و سیاتیک توسط دکتر داوود محمودی جراح مغزواعصاب و ستون فقرات در ایران و جهت همه بیماران داخل و خارج کشور ارایه میشود.

 حتما قبل از اقدام به جراحی باز با ایشان مشورت کنید.

شاید شما هم مثل هزاران بیمار دیگر ایشان، بدون انجام جراحی باز، درمان شوید!

 

 

به اشتراک بگذارید :
تماس سریع